Salı , 19 Mart 2024

Basın metni: / Özgür Üniversite 2023 kış dönemi başlıyor!


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in C:\inetpub\WpSites\ozguruniversite.org\wp-content\themes\sahifa\framework\parts\meta-post.php on line 3

Özgür Üniversite 2023 kış dönemi 14 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’de Y. Doğan Çetinkaya’nın ‘100.Yılında Cumhuriyet: Liberal “Burjuva Devrimi Teorisi”ni Sorgulamak’  başlıklı semineriyle başlıyor. Seminerler, Özgür Üniversite’nin taşındığı yeni yerinde yüz yüze ve online-zoom olarak gerçekleştirilecek.

30 yıldır, bilimsel ve estetik faaliyetin yozlaşmasına ve yozlaşmanın ortaya çıkardığı olumsuzluğa ısrarla dikkat çekmek için, yayınlar çıkaran, sempozyumlar- seminerler düzenleyen Özgür Üniversite  kış dönemine Y. Doğan Çetinkaya’nın 100.Yılında Cumhuriyet: Liberal “Burjuva Devrimi Teorisi”ni Sorgulamak’  başlıklı semineriyle başlayacak.

Edebiyat, felsefe, psikoloji ve ekoloji tartışmaların yer alacağı kış dönemi programında yer alacak seminerler şöyle:

Pazartesi akşamları,  A. Ömer Türkeş ile 8 hafta sürecek, her hafta bir kitabın inceleneceği,  ‘Çağdaş Dünya Edebiyatı’ , Salı akşamları Güven Güzeldere ile 4 hafta sürecek, ‘İnsan Nedir? Yaşam, Bilinç, Akıl’ semineri, Cuma akşamları, Ecehan Balta ile Dünyada Ve Türkiye’de Tarım Gıda Ve Ekoloji Mücadelesi’ 4 hafta boyunca tartışılacak.

Doğan Şahin ile Cumartesi günleri 4 hafta sürecek, ‘Psikososyal’ seminerleri yer alacak.

Galip Kılıç yönetiminde devam eden ‘Dinler ve Düşünceler Tarihi-2- Antik Mısır’ seminerleri yeni katılımlarla, yeni başlıklarla devam edecek.

Seminerlere kayıt ve bilgi için, [email protected] adresine mail atabilir, (212) 292 77 40 numaralı telefonu arayabilirsiniz

Ek: Afiş, program.