Perşembe , 28 Mart 2024

Basın Metni -Özgür Üniversite’de 2022 Kış  dönemi başlıyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Özgür Üniversite’de 2022 Kış  dönemi başlıyor!

 

Covid-19 salgını nedeniyle seminerlerini online-zoom üzerinden yapmaya devam eden Özgür Üniversite’de kış dönemi, 8 Ocak’ta Fikret Başkaya’nın ‘Krizden Değil, Kapitalizmden Çıkmak’ başlıklı semineriyle başlıyor. Kayıtların alınmaya başlandığı ve Mart ayının sonuna kadar kadar sürecek kış dönemi; tarih, felsefe, psikoloji ve güncel tartışmaların yer aldığı seminerler dizisinden oluşuyor.

Yaklaşık 30 yıldır, bilimsel ve estetik faaliyetin yozlaşmasına ve yozlaşmanın ortaya çıkardığı olumsuzluğa ısrarla dikkat çekmek için, yayınlar çıkaran, sempozyumlar- seminerler düzenleyen Özgür Üniversite’de yeni dönem kayıtları başladı.

 

8 Ocak Cumartesi saat 19.30’da Fikret Başkaya’nın ‘Krizden Değil, Kapitalizmden Çıkmak’ semineriyle başlayacak yeni dönem, tarih, felsefe, psikoloji ve güncel tartışmaların yer aldığı seminerler dizisinden oluşuyor.

 

Online-zoom üzerinden gerçekleşecek programın ayrıntıları ise şöyle;

 

Pazartesi akşamları, Gözde Yılmaz ile 4 hafta sürecek, ‘Homo Academicus Ve Sermayenin Fikri Tahakkümü’

Salı akşamları, Ümit Şahin ile 4 haftalık ‘Bilimden Politikaya İklim Krizi’ yer alacak.

Çarşamba akşamları, Berkant Sağır, Ersin Baltacı, Onur Eylül Kara ve Önder Küçük ile ‘Eleştirel Psikiyatri Okumaları: Fark Ve Tekrarın Peşinde’,

Perşembe akşamları, Ateş Uslu ile ‘Siyasal Düşüncelerin Aşağıdan Tarihi: Emekçiler, Ezilenler, İsyancılar’,

Cuma akşamları, Cengiz Başkaya ile ‘Gıda-Tarım- Çevre-Sağlık Bağlantılar, Krizler, Alternatifler’ üzerine seminerler gerçekleşecek.

 

Seminerlere kayıt ve bilgi için, [email protected] adresine mail atabilir,

(212) 292 77 40

 

Ek: Afiş, program.