Salı , 19 Mart 2024

Basın Metni: Özgür Üniversite’de 2022 güz dönemi 30.yıl sempozyumu ile başlıyor!


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in C:\inetpub\WpSites\ozguruniversite.org\wp-content\themes\sahifa\framework\parts\meta-post.php on line 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Özgür Üniversite’de 2022 güz dönemi 30.yıl sempozyumu ile başlıyor!

 

Özgür Üniversite 30.yılında yeni döneme ‘Dünyada ve Türkiye’de Sol Hareketin Durumu ve Ekososyalist Alternatif’ başlıklı sempozyumla başlıyor. Seminerler, iki yıl aradan sonra ilk kez yüz yüze ve online-zoom olarak gerçekleştirilecek.

 

 

 

30 yıldır, bilimsel ve estetik faaliyetin yozlaşmasına ve yozlaşmanın ortaya çıkardığı olumsuzluğa ısrarla dikkat çekmek için, yayınlar çıkaran, sempozyumlar- seminerler düzenleyen Özgür Üniversite  yeni döneme ‘Dünyada ve Türkiye’de Sol Hareketin Durumu ve Ekososyalist Alternatif’ başlıklı sempozyumla başlıyor.

15 Ekim Cumartesi günü 11.00-17.00 arasında online-zoom üzerinden  gerçekleşecek sempozyumun ilk oturumunda Yıldız Uygun moderatörlüğünde Erdoğan Aydın ve Y.Doğan Çetinkaya  ile  ‘sol hareketin krizi’ konuşulacak.

 

İkinci bölümde ise, Ecehan Balta’nın moderatörlüğünde, Fikret Başkaya ve Foti Benlisoy’un konuşmacı olacağı ‘Ekososyalist Alternatif’ başlığı tartışılacak.

Online-zoom ve youtube üzerinden gerçekleştirilecek sempozyum herkese açık olacak.

 

Sempozyumun hemen ardından 2022 güz dönemi iki yıl sonra ilk kez yüz yüze ve online seminerlerle başlayacak.

 

Tarih, felsefe, pskikoloji ve güncel tartışmaların yer alacağı güz dönemi programında yer alacak seminerler şöyle:

Pazartesi akşamları, Ali Yalçın Göymen İle ‘Siyasetin Krizi Ve Strateji Tartışmaları’,

Salı Aykut Çoban, Hakan Yurdanur, Mustafa Durmuş, Nejla Kurul, Sibel Özbudun ve Temel Demirer ile ‘Siyasi Ekoloji’ tartışmaları yapılacak.

Çarşamba; Serpil Çakır ile “Feminist Düşünce: Eylem, Teori, Politika”,

İle Ayşe Hür,Erdoğan Aydın, Esat Korkmaz, Kadir Akın, Namık Kemal Dinç, Nesim Ovadya İzrail, Nevzat Onaran, Zafer Aydın ile ‘Yüzyılının Arifesinde Cumhuriyet:Toplumsal Mağduriyetleri Ve Nedenlerikonuşulacak.

Perşembe akşamları, Ali Rıza Güngen, Arif Arslan, Cemil Yıldızcan, Gül Köksal, Özgür Narin ve Özlem Işıl ile  ‘Neoliberal Felaketin Bakiyesi Krizler Ve Çıkışlar – 2-‘  ,

Galip Kılıç ile ‘Dinler ve Düşünceler Tarihi-2- Antik Mısır’ konuları tartışılacak.

Cuma Akşamları ‘Psikodinamik Film Okumaları’nda bu dönem,

Altan Eşsizoğlu, Aslı Soyer, Ayşe Devrim Başterzi, Banu Yılmaz

Bilal Ersoy, Hakan Karaş, İbrahim Fuat Akgül, İlker Küçükparlak, Onur Özalmete ve Taner Yılmaz konuşmacı olarak yer alacak.

Cumartesi günleri, İzzettin Önder ile, ‘Kapitalizme Karşıtlık: Kapitalizmden Kapitalizme Karşıtlık- Kapitalizm Dışından Kapitalizme Karşıtlık’ ,

Erkut Sezgin ile ‘Bilincin Saydamlaştırılması’ ve Sibel Özbudun ile ‘Latin Amerika ve ‘Pembe Dalga’ları: İmkanlar, Sınırlar’  başlıklı seminerler yer alacak.

 

Seminerlere kayıt ve bilgi için, [email protected] adresine mail atabilir,

(212) 292 77 40 numaralı telefonu arayabilirsiniz

 

Ek: Afiş, program.