Pazartesi , 16 Eylül 2024

Kursk, Kiev’in ilerleyişinin arkasında NATO’nun çılgınlığı var

Genel Fabio Mini

Operasyonun Ukrayna ve Britanya’nın en akılcı ve olası hedefi, ABD ve diğer ülkelerin iç sorunlar ve uluslararası öncelikler nedeniyle Ukrayna’yı hayatta tutan yaşam desteği bağlantısını kesmeden önce NATO’yu Rusya topraklarında Rusya’ya karşı doğrudan savaşa sokmak.

Yaklaşık yüz adamla başlayan “Ukraynalıların” Rusya toprakları Kursk’a sızması genişledi ve nispeten derinleşti. Batılı kaynaklar şu anda Rusya’daki Ukrayna özel kuvvetlerine ek olarak yaklaşık beş mekanize ve zırhlı tugay sayıyor ve bu özel kuvvetlerin işgal ettiği veya geçtiği her kilometre, tartışılmaz bir başarı olarak değerlendiriliyor. Ukrayna’nın askeri yeteneklerine ilişkin en şüpheci analistler bile durumu tüm çatışma için temel bir dönüm noktası olarak sunma eğilimindeyken, ülke içindeki savaş çığırtkanları zaten Rusya’nın tüm cephede çökmesi ihtimalinden sevinç duyuyor. Ancak sahadaki operasyonların gelişimi bazı taktiksel ve stratejik hususları akla getiriyor.

1. Ukrayna’nın işgali, stratejik inisiyatif ve operasyon komutasının, hem NATO üyesi olarak hem de Ukrayna’yı destekleyen BB’nin (Baltık Bloku veya Bassotti Band ad lib.) lideri olarak Ukrayna’dan İngiltere’ye devredilmesine işaret ediyor. Ukrayna kuvvetleri, Batılı profesyonellerin katılımı, kesin emirler ve vicdansız hedefler yoluyla yeniden canlanmanın açık işaretleriyle motive ediliyor ve eğitiliyor. Rusya’nın gücüne ve gerilimi tırmandırma kapasitesine ilişkin ihtiyat ortadan kalktı. Ukraynalılar, Rusya’nın misilleme yapmasına ilişkin korkularını terk ettiler ve NATO, Avrupa ve Büyük Britanya, çatışmanın Ukraynalılar için gerektirdiği ve gerektirdiği riskleri ve fedakarlıkları hiçbir zaman hesaba katmadı. “Ne pahasına olursa olsun” yükselişi her zaman Ukrayna’nın kayıplarına ve savaş kârlarının Batı tarafından tekeline alınmasına karşı kayıtsızlığa gönderme yaptı.

2. Rus kuvvetlerini Donbass’tan uzaklaştırma eğiliminde olan “Ukrayna” manevrası, aslında işgal altındaki bölgenin boşaltılması sırasında yer bırakarak zaman kazanmak amacıyla hazırlanan yeni Rus kuvvetlerinin seferber edilmesini destekledi. Ukrayna kuvvetlerinin kalan penetrasyon kapasitesi hala onlarca kilometre ilerlemelerine izin verebilir, ancak arkalarında takviye olmadığında, ilerledikçe lojistik kol uzar ve kuvvetler kendilerini çok fazla kapatamayacakları tehlikeli bir cepte bulma eğilimindedir. Ön tarafta Rus direnişi ve arka tarafta Ukrayna topraklarında füze ve uçak ateşinin birleşimi.

3. Ukrayna işgali istikrarlı değil ve değişken. Başkan Zelensky’nin destekçilerini eğlendirmek için açıkladığı Ukrayna’nın bölgesel askeri komutanlıklarının kurulması olasılığı başlı başına bir amaçtır ve askeri varlık devam ettiği sürece devam edebilir. Askeri işgal her zaman halktan kaynakları geri çekmiş, işgalcilere duyulan sempatiyi yabancılaştıran rejimleri dayatmış ve operasyonel güçleri savaş cephelerinden uzaklaştırarak toprak kontrolü görevlerine dahil etmiştir. İhlalin nihai olarak uluslararası bir birlik tarafından kontrol edilen bir bölgeye dönüşmesi bile, Rusya’nın uluslararası yanlışlara karşı öngörülebilir muhalefeti nedeniyle sıfır olasılıklıdır ve açık bir askeri provokasyonu temsil etme olasılığı yüksektir.

4. Kursk manevrası Batı’nın Rusya’nın taktiksel nükleer silah kullanmayacağı yönündeki iddiasına dayanıyor. İşgal edilse ve Rus şahinleri işgalci güçleri vurmak için katliam yapılması için baskı yapsa bile kendi topraklarında kesinlikle bunu yapamayacaktır. Ancak bunu Ukrayna topraklarında ve nüfuzun tam da yaklaştığı noktada yapabilir. Önsel olarak dışlanan şeyin yıkıcı etkilerini tahmin etmek kolaydır.

5. Rusya’nın çöküşünün başlangıcına dair hayalleri körükleyen mevcut operasyon, tam da Batılı operasyon liderliğinin şüpheciliği nedeniyle ters yönde gelişebilir. Operasyonun Ukrayna ve Britanya’nın en akılcı ve olası hedefi, ABD ve diğer ülkelerin iç sorunlar ve uluslararası öncelikler nedeniyle Ukrayna’yı hayatta tutan yaşam desteği bağlantısını kesmeden önce NATO’yu Rusya topraklarında Rusya’ya karşı doğrudan savaşa sokmak. Bu, ister uzun süreli operasyonlar içersin, ister daha kötüsü nükleer bir çatışmayı tetiklesin, Batı ile Doğu arasında açık bir savaş olur ve herkes için felaket olur. Ancak Kursk operasyonuna başkanlık eden Batının şüpheciliği, son Ukrayna kuvvetlerini feda ederek, toprak değişimini müzakere ederek ve Ukrayna’dan geriye kalanları NATO’ya dahil ederek çatışmanın sona ermesini hızlandırma stratejik hedefini tasavvur etmeyi mümkün kılıyor. ve Avrupa Birliği. Bu, pek çok kişinin Avrupa’daki yeni füze konuşlandırmaları, yeni silahlanma yarışının büyük işi, savaşın harap ettiği bölgelerin yeniden inşası ve yeni Demir Perde’nin “faydaları” ile hayal ettiği yeni Soğuk Savaş’ı başlatacak: bu sefer Dinyeper, Kiev’i ikiye ya da dörde bölüyor.

Genel Fabio MINI

*legrandsoir.info

Takvim

Ağustos 2024
P S Ç P C C P
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

timeline

Aylık

ÖZGÜR ÜNİVERSİTE YOUTUBE