Cumartesi , 5 Ekim 2024

Basın Metni

Özgür Üniversite 2024 Güz Dönemi başlıyor!

Özgür Üniversite 2024 Güz Dönemi, 5 Ekim Cumartesi günü açılış konuşmasını Fikret Başkaya’nın yapacağı, ‘Üniversite’ye (Akademi’ye) Dair Tevatür Ve Gerçek’ konulu sempozyumla başlıyor. Güz Dönemi’nde tarihten felsefeye, yapay zekadan çevreye, sosyolojiden psikodinamik film okumalarına, arkeolojiden sanata pek çok konuda seminerler online ve yüz yüze düzenlenecek.

Özgür Üniversite, Güz Dönemi için kapılarını açıyor. Yeni dönemin açılış sempozyumu 5 Ekim Cumartesi günü ‘Üniversite’ye (Akademi’ye) Dair Tevatür Ve Gerçek’ başlığıyla Özgür Üniversite’nin Beyoğlu’ndaki binasında gerçekleştirilecek. Aynı zamanda online olarak da katılımın sağlanabileceği sempozyumun açılış konuşmasını Fikret Başkaya yapacak. Saat 10:00’da başlayacak sempozyuma, Alaeddin Şenel, Füsun Üstel, İzzettin Önder, Aytül Fırat, Tuğba Tekerek, Mete K. Kaynar ve  Y. Doğan Çetinkaya katılacak.

Özgür Üniversite’nin Güz Dönemi’nde Güz Dönemi’nde tarihten felsefeye, yapay zekadan çevreye, sosyolojiden psikodinamik film okumalarına, arkeolojiden sanata pek çok konuda seminerler online ve yüz yüze düzenlenecek.

Üç ay sürecek Güz Dönemi’nde; pazartesi günleri Ateş uslu, Aydın Çubukçu, Ecehan Balta ve Y. Doğan Çetinkaya ile ‘Ölümünün 100.Yılında Lenin: Fikir Eylem ve Eserler’, Arif Koşar, Diyar Saraçoğlu, Özgür Narin’le ‘Yapay Zeka Ve Yeni Teknolojilerin Ekonomi Politiği’, salı akşamları İsmail Gezgin ile ‘Geçmişi Okumak: Eski Eser Ne Anlatır?, Galip Kılıç ile ‘İslam Felsefesi: Anadoluda Erenleri’ seminerleri düzenlenecek.

Yeni dönemde çarşamba günleri Melda Yaman ile ‘Toplumsal Yeniden Üretim ve Kadın Emeği’ 100. Yıl Sorgulamaları’ ve Ahmet Bekmen ile ‘Siyaset Sosyoloji Perspektifinden İktidarın İşleyişleri’ seminerleri gerçekleşecek.

Ağırlıklı olarak online yapılacak seminerlerde perşembe günü, Erdoğan Aydın ile ‘Yanlış İliklenen Düğme: 100. Yılında Cumhuriyet’’,  Ali Akay ile ‘Üniversite: Evrensel Mi Yerel Mi?, konuları tartışılacak. Perşembe günleri ayrıca Ressam Haydar Özay ile yüz yüze Resim Atölyesi düzenleyecek.

Aslı Soyer, Ayşe Devrim Başterzi, Cem Kaptanoğlu, İbrahim Fuat Akgül, Mine Öztürk, Onur Özalmete ve Taner Yılmaz’ yer aldığı ‘Psikodinamik Film Okumaları’ yeni dönemde farklı film ve içeriklerle cuma akşamları gerçekleştirilecek.

Cumartesi akşamları Ömer Madra ile ‘Çöküşten Önceki Son Durak: Yeni Politik Ve Ekonomik Sistemlerin İnşası’ semineri gerçekleşecek.

Seminerlere kayıt ve ayrıntılı bilgi için, [email protected] adresine mail atabilir, (212) 292 77 40 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Ek: Afiş, program.

Takvim

Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

timeline

Aylık

ÖZGÜR ÜNİVERSİTE YOUTUBE