Cumartesi , 27 Nisan 2024

Moskova saldırısı, İslamcılar ile Kiev’in “ayrılmaz milliyetçileri” arasındaki bağları hatırlatıyor

Thierry Meyssan

Moskova’daki Crocus Belediye Binası konserinde seyircilere yönelik saldırının IŞİD tarafından Ukraynalılarla birlikte mi yoksa Ukraynalılar olmadan mı hazırlandığı pek önemli değil: bu insanlar birlikte çalışmaya alışkınlar.
Bu, üç çeyrek asırdan beri devam ediyor ama hâlâ kolektif bilince entegre edilemedi: Bugün Kiev’de iktidarda olan “bütüncül milliyetçiler”, Anglo hizmetlerinin gözetimi altında Müslüman Kardeşler ve onların milisleriyle uyum içinde çalışıyor. -Sakson sırları. Temel görevleri Ruslara karşı savaşmak

VOLTAİRE AĞI | PARİS (FRANSA)

22 Mart 2024’te dört savaşçıdan oluşan bir komando, Krasnogorsk’taki (Moskova’nın kuzeydoğusundaki bir banliyö) Crocus Belediye Binası’nda bir rock konseri izleyicisine saldırarak 140 kişiyi öldürdü ve 115 kişiyi yaraladı. Daha sonra binayı ateşe verdi.

Terörist komando, Ukrayna sınırını geçmeye çalışırken Ruslar tarafından tutuklandı ve karşı tarafta kendilerini bekliyordu. Tacik oldukları belirlendi. Para karşılığında öldürmek için internet aracılığıyla işe alındıklarını itiraf ettiler. İşverenleriyle temas kurmadıklarını garanti ettiler. Ancak üzerlerinde Dmytro Yarosh isimli bir kartvizit bulundu. Pravy Sektör milislerinin kurucusu, Ukrayna Güvenlik Konseyi’nin 2 numarası ve daha sonra silahlı kuvvetlerin başkanının danışmanı olan Yarosh, Rus yetkililer derhal Ukrayna’yı suçladı. Yarosh ülkesinin olaya karıştığını reddetti  [ 1 ] . Ayrıca yedi suç ortağı da tutuklandı.

Rus terörle mücadele polisi teröristlere işkence yaptı ve onların vahşetini filme aldı. Devlet televizyonu bu görüntüleri gösterdi ve yorum yaptı. Rus kültürü hem Avrupalı ​​hem de Asyalıdır. Rus halkı suçlulara karşı hiçbir empati duymuyor.

IŞİD, Rusya’nın sahte bayrak operasyonuna ilişkin suçlamaları kısa keserek saldırının sorumluluğunu üstlendi. Bu teröristler fanatik değil, profesyoneldi. Kendilerini halkın önünde ateşe vermediler, ancak 2015’te Paris ve Saint-Denis’e saldırıp 130 kişiyi öldürenler gibi, özellikle Bataclan rock konserinde kaçtılar. Dolayısıyla Rusya’ya karşı nefretle değil, stratejik sonuçları önceden düşünülmüş bir askeri operasyonun parçası olarak hareket ettiler.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson’a göre bu saldırının tek sorumlusu İslam Devleti teröristleri. Pek çok yorumcu , İslami örgüt ile Kiev hükümetini destekleyenler arasındaki herhangi bir birleşmeyi peşinen kınadı . Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rusya’yı refleks olarak Ukrayna’ya saldırmakla suçladı. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, DEAŞ’ı görmezden gelerek sadece Kiev’e yönelik suçlamalarını sürdürdü.

2014’ten ve seçilmiş Ukrayna cumhurbaşkanının devrilmesinden bu yana, bütüncül milliyetçiler ile İslamcılar arasındaki bağlantıları ve özellikle Dmytro Yarosh’un rolünü düzenli olarak vurguladık. Gerçekler kendileri adına konuşuyor. Bu saldırıyı Ukraynalıların organize edip etmediğini bilmiyoruz ama saldırganları çok iyi tanıdıkları açık: Ukraynalı bütünleyici milliyetçiler ve cihatçılar üç çeyrek asırdır birlikte savaşıyorlar.

• İkinci Dünya Savaşı’ndan önce Müslüman Kardeşler, İngilizlere karşı Nazilerle ilişkiler kurmuştu. Zamanın tüm sömürgecilik karşıtı hareketlerinin (Hintli MK Gandhi dahil) doğal olarak bir müttefik arayışı içinde Mihver tarafına yönelmesine şaşmamalı. Genel olarak ırkçılıklarını yerinde doğruladıktan sonra olaydan uzaklaştılar. Ancak Kardeşlik, yıllar boyunca Üçüncü Reich’ın sübvansiyonlarından yararlandı  [ 2 ] ve bu bağlarını savaş boyunca korudu. Kurtuluş’ta İngiliz ve Amerikan gizli servisleri birçok Nazi liderini kurtarıp onları Sovyetlere karşı “soğuk savaş”a soktuklarında, Müslüman Kardeşler’in yönetimini de yeniden ele geçirdiler. Bu nedenle CIA’nın, Sovyetler Birliği’ndeki İslam konusunda Nazi uzmanı olan Gerhard von Mende’yi, tarikatın kurucusunun damadı olan Saïd Ramazan ile birlikte çalıştırması oldukça doğaldı. İkincisi, Pakistan kamu radyosunda  [ 3 ] bir programdan sorumlu olduğundan , CIA onu Münih’teki Radio Free Europe/Radio Liberty’ye yerleştirdi. Orada Sovyet Müslümanlarına yönelik bir programa ev sahipliği yaptı ve orada Ukrayna Milliyetçileri Örgütü (OUN) lideri Stepan Bandera ve sağ kolu, eski Nazi Ukrayna Başbakanı Yaroslav Stetsko ile tanıştı. Seçilmiş Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’e karşı 2014’teki darbeyi (“EuroMaidan”) gerçekleştirenler kesinlikle “Banderistler” (Kremlin tarafından “Ukraynaziler” olarak tanımlanan, ancak kendilerine “bütünsel milliyetçiler” adını verenler )  idi . .

• 1970’lerde Suudi milyarder Usame Bin Ladin, Çan Kay-Şek ve Yaroslav Stetsko’nun Dünya Anti-Komünist Birliği’nin toplantılarına katıldı  [ 5 ] . Usame bin Ladin, Müslüman Kardeşler’in bir üyesiydi ve Kardeşlik stratejisti ve cihat teorisyeni Seyyid Kutub’un kardeşi tarafından eğitilmişti. Bu bağlamda ABD tarafından Afganistan’da Sovyetlere karşı mücahitlerin lideri olarak seçildi.

• Naziler ve İslamcılar, İçkerya İslam Emirliği’nin kurulması sırasında Ruslara karşı yeniden birlikte savaştılar (İkinci Çeçen Savaşı, 1999-2000). Ancak taahhütlerine dair kesin bir belge bulamadım.

Dmytro Yarosh, Ukraynalı “bütüncül milliyetçiler” ile İslamcı Müslüman Kardeşler milislerinin ittifakına başkanlık ediyor, 8 Mayıs 2007, Ternopol’de.

• 8 Mayıs 2007’de, Ternopol’de (Batı Ukrayna), CIA’nın girişimiyle, Ukrayna Halk Öz Savunması’nın “bütüncül milliyetçileri” ve Müslüman Kardeşler’in İslamcıları, “anti-emperyalist” bir Rusya karşıtı örgüt oluşturdular. İçkerya Emiri Dokka Umarov ve (o zamandan beri Stepan Bandera’nın Ukrayna Milliyetçileri Örgütü’nü (OUN) yeniden kuran) Dmytro Yarosh’un ortak başkanlığı altında. Bu toplantıya Kırım, Adıge, Dağıstan, İnguşetya, Kabardey-Balkar, Karaçay-Çerkes, Osetya ve Çeçenistan’dan İslamcı ayrılıkçıların da aralarında bulunduğu Litvanya, Polonya, Ukrayna ve Rusya’dan örgütler katıldı. Uluslararası yaptırımlar nedeniyle oraya gidemeyen Dokka Umarov, yazısını orada okuttu  [ 6 ] .

• Kasım 2013’ten Şubat 2014’e kadar Ukraynalı bütüncül milliyetçiler, o dönemde Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakanı yardımcısı olan Strausslu Victoria Nuland’ın gözetiminde “Onur Devrimi”ni gerçekleştirdiler. Batı basını cumhurbaşkanının polisinin kalabalığa ateş açtığını iddia etti. Tam tersine, Kiev mahkemesi daha sonra çatılara yerleştirilen kimliği belirsiz saldırganların göstericileri ve polis memurlarını aynı anda öldürdüğünü tespit etti; CIA’in diğer birçok ülkede sahte devrimleri tetiklemek için halihazırda kullandığı bir yöntem. İslamcı gençlik hareketi Azatlık’ın
lideri Rus Naïl Nabiullin, Müslüman Kardeşler geleneği doğrultusunda Suriyeli Müslümanlara karşı cihad yürütmek üzere ayrıldı. Daha sonra Ukrayna’ya döndü ve  savaşçılarıyla birlikte darbeye katıldı .

• New York Times’a göre , çoğunluğu Gürcistan ve Özbekistan’dan gelen Çeçenlerden oluşan Şeyh Manour ve Dzhokhar Dudayev taburları ile Tatarlardan oluşan Kırım taburu , Suriye Müslümanlarına karşı savaşmış, bütünleşik olarak Donbass’ta çatışmaya girmişti. Kiev milliyetçileri Rusça  konuşan nüfusa karşı .

• Ağustos 2015’te Tatar lider Mustafa Cemilev, Kırım’ı Rusya’dan geri almak için Ankara’da (Türkiye) Uluslararası Müslüman Tugayı’nı kurdu. Bu cihatçıları finanse etmeyi üstlenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi  [ 9 ] . Bu milis, Müslüman Kardeşler’den ayrılan Hizb-ut Tahrir’e bağlı. Tataristan ve Çeçenistan (Rusya), Özbekistan, Azerbaycan ve Ahıska’dan (Gürcistan) savaşçıları bir araya getiriyor. Merkezi Kherson’daydı, ancak rolü Kırım’ı içme suyu ve elektrikten mahrum bırakan bazı sabotajlarla ve Tatar nüfusunun Moskova’ya toplanmasıyla sınırlıydı.https://www.youtube.com/embed/JCu7bnZZ1Fw?si=OvSk2DvvgxtTEeh3

• Geçtiğimiz ay, Wall Street Journal’ın belirttiğine göre , yüz civarında Ukraynalı özel kuvvet komandoları General Abdülfettah el-Burhan’ı desteklemek için Sudan’da inşa ediliyordu  [ 10 ] . İkincisi, Müslüman Kardeşler’in tanınmış bir lideri olan eski müftü El-Sadık el-Gheryani ile görüşmek üzere Libya’ya gitti. Kendisi için, dolayısıyla Ukraynalıların yanında savaşmaları için komandolar da gönderdi. General el-Burham’ın 12 Mart 2024’te Karthoum’u rakibi “General” Mohamed Hamdan Dogolo’nun (“Hemeti” olarak bilinir) güçlerinden geri almasına olanak tanıyan işte bu destektir.

Yirmi yıldır, Anglo-Sakson gizli servislerinin İslamcılara yönelik enstrümanlarını belgelemeyi bırakmadık. 11 Eylül saldırıları  [ 11 ] , Irak’a karşı savaş ve “Arap Baharı”  [ 12 ] konusunda ikna edici bir açıklama yok . Bu gerçeği, Ukrayna’daki savaşın Rus saldırganlığından başka bir şey olmadığına ve Ukraynalı “bütüncül milliyetçilerin” yalnızca ülkeleri için ve kendi ülkelerinde savaştıklarına inananlar için kabul etmek zor olacaktır.

Thierry Meyssan

Takvim

Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

timeline

Aylık

ÖZGÜR ÜNİVERSİTE YOUTUBE