Pazartesi , 16 Eylül 2024

Venezuela: ARTE’ye “Maduro, sosyalizmden diktatörlüğe” belgeseli hakkında mektup

Bolivarcı Dayanışma

“Belgeseliniz” “Sosyalizmden diktatörlüğe Maduro”, yalnızca aşırı sağ muhalefet üyelerinin, Ivan’ın önderlik ettiği dönemde Kolombiya’ya sığınan dönek bir generalin “ifadeleri” etrafında düzenlenmiş saf bir propaganda aracıdır. 2000 kilometrelik sınırı paylaştığı komşusu için sorun yaratma fırsatını asla kaçırmayan Duque, Venezuela’ya yönelik tutumunu bildiğimiz Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçilerinden (Leopoldo Lopez’in babası olduğunu unutmayalım) düşmanca açıklamalarda bulundu. Ülkede şiddeti teşvik etmek de dahil olmak üzere çeşitli suçlar işledikten sonra Venezuela adaletinden kaçan bu kişi Avrupalı ​​bir vekildir!) ve Objektifliği fazlasıyla sorgulanmaya açık olan ABD’nin temsilcileri.

Bu kişiler, “diktatörlük”, “baskı”, “uluslararası tecrit”, “çölü geçmek” gibi hiçbiri gerçekliğe ve tabii ki Küba’ya uymayan anahtar sözcükleri defalarca tekrarlıyorlar!

ABD yaptırımlarının ülkeye verdiği zarardan, Venezüella Hükümeti’nin altyapısı için yedek parça, nüfusu için gıda ve ilaç temin etme zorluğundan, ABD’nin kaçırdığına dair tek bir kelime bile yok. Ülkesine yiyecek sağlamaktan sorumlu Venezüellalı diplomat (eğer varsa terörist bir faaliyettir!) Venezüella petrolünün uluslararası pazarda satılmasının imkansızlığı vb.

Başkan Nicolas Maduro’nun 2017’deki “garimbas”a, yani Kurucu Meclis’in toplanmasına nasıl son verdiğine dair de tek kelime yok! Hiç bir diktatörün Kurucu Meclis’e çağrı yaptığını gördünüz mü? Venezuela gerçekten de Cumhurbaşkanının herhangi bir sorunu çözmek için Anayasaya başvurduğu, referandum yoluyla halka danıştığı ve belediyelerin ulaşmak istedikleri proje önceliklerini seçim yoluyla belirlediği tuhaf bir diktatörlük. onların topraklarında. Bolivarcı Devrim iktidara geldiğinden bu yana Venezuela’da 31 seçim yapıldı ve bunların hepsi sürecin şeffaflığına tanıklık eden uluslararası gözlemcilerin huzurunda yapıldı ve Hükümetteki parti bunların 29’unu kazandı.

Seçimlerden bahsetmişken, hâlâ eski ABD Başkanı Jimmy Carter tarafından yönetilen Carter Center’ın Venezüella seçim sistemi hakkında ne söylediğini gerçekten bilmiyor musunuz? Sadece Venezüella seçim sisteminin dünyanın en iyisi olduğunu söyledi.

ABD başkanlarının Nicolas Maduro’ya veya ülkesine iftira atarken sözlerini aktarıyorsunuz, ancak içlerinden biri Venezüella seçim sistemini övdüğünde, kendisini “geçici başkan” ilan eden Juan Guaido’nun ABD kuklasından alıntı yapmayı tercih ediyorsunuz. “Venezuela’nın hiç kimse tarafından seçilmeden.

Bu “belgesel” utanç vericidir, bunu yapanlar gazeteci adını hak etmiyor.

Bolivarcı Dayanışma
Başkanı Françoise Lopez adına

Bolivarcı Dayanışma

Takvim

Ağustos 2024
P S Ç P C C P
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

timeline

Aylık

ÖZGÜR ÜNİVERSİTE YOUTUBE