Cuma , 29 Mart 2024

Basın Metni – Özgür Üniversite 2021 Bahar Dönemi Başlıyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Covid-19 salgını nedeniyle seminerlerini online-zoom üzerinden yapan Özgür Üniversite’de bahar dönemi, 29 Mart’ta Fikret Başkaya’nın ‘Neden Kapitalizm Dahilinde Bir Gelecek Yok’ başlıklı semineriyle başlıyor. Kayıtların alınmaya başlandığı ve haziran sonuna kadar sürecek olan yeni dönem; tarih, felsefe, psikoloji ve güncel tartışmaların yer aldığı seminerler dizisinden oluşuyor.

 

 

 

Yaklaşık 30 yıldır, bilimsel ve estetik faaliyetin yozlaşmasına ve yozlaşmanın ortaya çıkardığı olumsuzluğa ısrarla dikkat çekmek için, yayınlar çıkaran, sempozyumlar- seminerler düzenleyen Özgür Üniversite’de yeni dönem kayıtları başladı.

 

 

29 Mart Pazartesi saat 19.30’da Fikret Başkaya’nın ‘Neden Kapitalizm Dahilinde Bir Gelecek Yok’ semineriyle başlayacak yeni dönem, tarih, felsefe, psikoloji ve güncel tartışmaların yer aldığı seminerler dizisinden oluşuyor.

 

Online-zoom üzerinden gerçekleşecek programın ayrıntıları ise şöyle;

 

 

Nisan ayında salı akşamları; Ateş Uslu, Ecehan Balta, Hülya Osmanağaoğlu, İsmet Akça, Utku Uraz Aydın, Y. Doğan Çetinkaya’nın katılacağı yedi haftalık ‘Marksizm Seminerleri’, perşembe akşamları, Bilge Seçkin Çetinkaya, Cengiz Kırlı, Emre Erol, Oktay Özel, Serpil Çakır, Sinan Yıldırmaz, Y. Doğan Çetinkaya ile sekiz hafta sürecek ‘Tarih Nedir?’, Cuma akşamları; Agah Aydın, Ayşe Devrim Başterzi, Bilal Ersoy, Cem Kaptanoğlu, Hakan Karaş, İbrahim Fuat Akgül, İlker Küçükparlak, Mine Öztürk, Onur Özalmete, Taner Yılmaz ‘ın yer aldığı on hafta sürecek  ‘Psikodinamik Film Okumaları’ başlayacak.

 

Mayıs ayında başlayacak olan seminerlerde ise, cumartesi günleri;  Dijan Özkurt , Dilan Alataş, Elif Demirkaya, Eylül Alnıaçık, Ezgi Hamzaçebi, Merve Şen,  Oğuz Karayemiş, Özlem Güçlü, Sibel Yardımcı ile beş hafta sürecek ‘Dünyayı Paylaşanlar’, pazartesi akşamları, Berkant Sağır, Ersin Baltacı, Önder Küçük, Sıtar Hezer ile dört hafta sürecek ‘Eleştirel Psikiyatri Okumaları: Anti- Ödipus’, Yusuf Öz ile de çarşamba akşamları altı hafta sürecek ‘Yakın Dönem Siyaset Felsefesi’ dersleri yapılacak.

 

Seminerlere kayıt ve bilgi  için, [email protected] adresine mail atabilir,

ayrıca (212) 292 77 40’i arayabilirsiniz…