Özgür Üniversite’de güz dönemi başlıyor!
Covid-19 salgını nedeniyle seminerlerini online-zoom üzerinden yapmaya devam eden Özgür Üniversite’de güz dönemi, 9 Ekim’de Fikret Başkaya’nın ‘Perspektifi Ve Paradigmayı Değiştirmek: Kapitalizmden Çıkmak’ başlıklı semineriyle başlıyor. Kayıtların alınmaya başlandığı ve Ocak ayına kadar sürecek güz dönemi; tarih, felsefe, psikoloji ve güncel tartışmaların yer aldığı seminerler dizisinden oluşuyor.
Yaklaşık 30 yıldır, bilimsel ve estetik faaliyetin yozlaşmasına ve yozlaşmanın ortaya çıkardığı olumsuzluğa ısrarla dikkat çekmek için, yayınlar çıkaran, sempozyumlar- seminerler düzenleyen Özgür Üniversite’de yeni dönem kayıtları başladı.
9 Ekim Cumartesi saat 19.30’da Fikret Başkaya’nın ‘Perspektifi ve Paradigmayı Değiştirmek: Kapitalizmden Çıkmak’ semineriyle başlayacak yeni dönem, tarih, felsefe, psikoloji ve güncel tartışmaların yer aldığı seminerler dizisinden oluşuyor.
Online-zoom üzerinden gerçekleşecek programın ayrıntıları ise şöyle;
Pazartesi akşamları, Sungur Savran ve Ahmet Tonak ile 9 haftalık ‘Ne Yapmalı? İnsanlığın Karşı Karşıya Bulunduğu Felaketler Ve Çıkış Yolları Üzerine’, Salı akşamları, Foti Benlisoy ile 4 hafta sürecek ‘Kapitalist Kıyamet’, tek oturumluk Ümit Şahin’in ‘İklim Krizi Sistemin İçinde Kalarak Çözüleblir Mi?’ semineride Salı akşamı gerçekleşecek.
Çarşamba akşamları, Ayşe Hür, Erdoğan Aydın, Kadir Akın, Namık Kemal Dinç, Nevzat Onaran ve Zafer Aydın’nın yer aldığı 7 haftalık ‘Türkiye Tarihinde Ötekiler’, Perşembe akşamları, Cavit Işık Yavuz, Eriş Bilaloğlu, Ferda Keskin, Kayıhan Pala, Osman Elbek, Özlem Kurt Azap ve Yücel Demirer ile 7 hafta sürecek ‘COVİD-19 Pandemisi’ tartışılacak.
Cuma akşamları Aslı Soyer, Ayşe Devrim Başterzi, Bilal Ersoy, Cem Kaptanoğlu, Hakan Karaş, İbrahim Fuat Akgül, İlker Küçükparlak, Onur Özalmete ve Taner Yılmaz ile 10 haftalık ‘Psikodinamik Film Okumaları’ yer alacak. Cumartesi günleri ise Erkut Sezgin ile7 haftalık ‘Felsefe Nedir? Felsefi Bilginin “Bilimsel Bilgi”Den Farkı Nedir?, Galip Kılıç ile 7 haftalık ‘Sümer Dini Ve Tanrılar Panteonu’ seminerleri yer alacak.
Seminerlere kayıt ve bilgi için, [email protected] adresine mail atabilir,
(212) 292 77 40’i arayabilirsiniz…
Ek: Afiş, program.