Salı , 19 Mart 2024

ÖZGÜR ÜNİVERSİTE KIŞ DÖNEMİ ONLİNE BAŞLIYOR


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in C:\inetpub\WpSites\ozguruniversite.org\wp-content\themes\sahifa\framework\parts\meta-post.php on line 3

SEMİNERLERİMİZ ONLINE  -ZOOM ÜZERİNDEN  YAPILACAKTIR.

                                               

PROGRAM: 

*FELAKETİN İÇİNDE YAŞAMAK

METİN SARFATİ Ekonominin ve teknolojisinin rengine boyanmış uygarlık, bugün insanın büyük övüncüdür. Kendini tümü ile gereksiz hale getirecek olanla övünmek en hafif deyim ile “kendinin farkında olmamak “ değil midir? Düşünüyoruz ki bir “felaketler çağı”nın artık içindeyiz.  Birey olmaktan Heidegger’in deyişi ile hiper-birey olmaya savrulan gururlu insan, bu düzenin büyük yapıcısıdır. Kendisi kendisinden ibaret olan hiper-birey, bugün artık burnunun ucunu göremeyecek durumdadır. “Nereye gideceğini bilmeyen gemici için uygun rüzgâr yoktur.” der Seneca. Pusulasız kalmış görünüyor bugün insan, felaketler çağında. Hala ilkel söylencelerin içinde debelenen toplumumuzda büyük felaketi tartışmak pek taraftar bulmuş değilse de, bu konu dünya literatüründe azımsanmayacak düzeyde yer tutmaktadır. Seminerimizde buna dikkat çekmeye çalışacağız, yapabildiğimizce; evimize sığınmanın yeterli olamayacağını konuşacağız dinleyicilerle.
*BAŞLAMA TARİHİ: 18 OCAK PAZARTESİ – 19.00.21.00 – 6 HAFTA
___________________________________

*UYGARLIK KRİZİ

11 OCAK – FİKRET BAŞKAYA – Kriz Değil, Çöküş 19 OCAK –  ÖMER MADRAGezegenin Geleceğinin Hal-i pür melali ve bu gidişatı nasıl durdurabiliriz. 26 OCAK – FUAT ERCAN Türkiye: İlerlemeden Kriz ve Çürümeye İlk Hafta: Türkiye Sosyo-ekonomi Tarihi: İlerleme 2 ŞUBAT – FUAT ERCAN İkinci Hafta: Türkiye Sosyo-ekonomi Tarihi: Krizden Çürümeye 9 ŞUBAT – ÜMİT ŞAHİN“İklim Değişikliği ve Bildiğimiz Dünyanın Sonu: Nihai Krizle Yüzleşmek” 16 ŞUBAT-İZZETTİN ÖNDER  Sosyal Bilimlerde Kriz 23 ŞUBAT – ÖZGÜR ORHANGAZİ‘Ekonomik kriz: Gidişat ve Olasılıklar’ 2 MART – SİBEL ÖZBUDUN – Kriz Kültür Krizi 9 MART –  AHMET BEKMEN“Hegemonya Krizi”  
*İLK OTURUM: FİKRET BAŞKAYA İLE 11 OCAK PAZARTESİ :19.30.21.30
*SEMİNER DİZİMİZ DEVAMINDA SALI AKŞAMLARI 19.30-21.30 ARASINDA DEVAM EDECEKTİR..* 
________________________________

*OLUŞUMU VE SONUÇLARIYLA TÜRKİYE’DE CUMHURİYET

 

ERDOĞAN AYDIN

—Bir Cumhuriyet topluma ne vaadeder? —Cumhuriyetin ilanı öncesinde Ankara’daki rejim neydi —1921 Anayasası nasıl bir Türkiye öngörüyordu? —29 Ekim 1923’te Cumhuriyete karşı bir direnç var mıydı? —29 Ekim 1923’te gerçekte ne oldu —Cumhuriyet ilanı biçiminin sonrasına etkisi ne oldu?
*BAŞLAMA TARİHİ: 13 OCAK ÇARŞAMBA SAAT: 20.00 – 6 HAFTA
_____________________________

*PSKİOSOSYAL 

            DOĞAN ŞAHİN Bu seminer dizisinde, kişilik, duygular, cinsellik, sevgi, aşk ve bunların toplumsal ve politik etkileşimleri. Bireysel yaşantılarla toplumsal ve politik gelişmelerin diyalektik etkileşimleri üzerinde duracağız.
*TARİHLER: PERŞEMBE AKŞAMLARI – 21 OCAK, 28 OCAK- 4 ŞUBAT – 11 ŞUBAT – SAAT 20.00) 
________________________________________

*MODERN BİREYİN BUNALIMI

    A.ÖMER TÜRKEŞ  20.yüzyılın ilk yarısına kadar birey ve toplum ilişkileri ele alınarak faşizmin yükselişine yol açan koşullar incelenecek. -Okunacak  kitaplar : Dostoyevski – Yeraltından Notlar (1864) Robert Musil – Genç Törless (1906) Italio Svevo – Zeno’nun Bilinci(1926), Kafka – Değişim(1915) James Joyce – Sanatçının Sanatçının Bir Genç Adam Olarak Portresi (1916), Dino Buzzati – Tatar Çölü (1940) Camus – Yabancı (1942)
*BAŞLAMA TARİHİ: 15 OCAK CUMA SAAT: 19.30- 7 HAFTA
* Hocamız Okumalara şimdiden başlamanızı öneriyor!
__________________________________________________  
  • GÖRME BİÇİMLERİ

  •   ‘Bu Fotoğrafları Neden Çekiyoruz? ‘
 HALUK ÇOBANOĞLU – 5 MART CUMA –
  •  ‘Batı Sanatında  Ölüm’ün Sembolleştirilmesi ve yorumlama biçimleri’
 SANEM SOYLU- 12 MART –   19 MART – NURŞEN BAKIR

Kayıt Bilgileri İçin: [email protected] -Telefon: 0212 292 77 40